Stage - KAM

Coldenhove Papier
Coldenhove Papier is gevestigd in Eerbeek en is al sinds 1661 bekend om zijn innovaties in papier. Dit wordt met ongeveer 140 medewerkers gerealiseerd. Wanneer jij de ambitie en drive hebt om het verschil te maken, dan pas je bij Coldenhove. Deze (onderzoeks-)opdracht is voor ons belangrijk en zal daadwerkelijk in de praktijk gebruikt gaan worden. Coldenhove biedt je persoonlijke begeleiding om het beste uit jezelf en de opdracht te halen. In dit project heb je veel vrijheid.

ISO14001
Coldenhove Papier is sinds 2004 ISO14001 gecertificeerd en heeft de zorg voor het milieu hoog in het vaandel staan. In 2015 is er een nieuwe ISO14001 norm uitgekomen, de veranderingen die dit met zich meebrengt hebben een grote impact op de organisatie en het milieuzorgsysteem. Zaken als High Level Structure, belanghebbenden, context, risico’s en risicomanagement komen veel nadrukkelijker aan bod.

Stage-opdracht
De ISO14001 norm voor milieumanagement  was oorspronkelijk gericht op structuur en regels, in 1996 op het proces en procedures en vanaf 2004 vooral procesgericht. De nieuwe versie uit 2015, is helemaal gericht op risicomanagement. Uiterlijk eind 2018 moet Coldenhove voor deze versie gecertificeerd zijn.|

Dit betekent ook voor Coldenhove een grote verandering:

De context van de organisatie moet worden vastgesteld:

*           Inzicht in externe en interne belanghebbenden (stakeholders)
*           Inzicht in behoeften en verwachtingen belanghebbenden
*           Vaststellen toepassingsgebied
*           Management Systeem

Daarnaast moeten de processen in kaart worden gebracht, de risico’s bepaald en beheerst. (Plan-Do-Check-Act) Hierbij komen alle facetten van de zorg voor het milieu aan de orde en wordt inzicht verkregen in alle milieuaspecten, de risico’s, de significantie, de risicobeheersing en de borging.

Kortom een interessante stage met voldoende uitdaging.

Tijdsplanning
Deze opdracht start september 2017. De geplande duur van deze opdracht is 3 tot 6 maanden.

Vergoeding
Deze opdracht en jouw inzet is voor ons belangrijk. Wij bieden voor deze opdracht dan ook een bruto vergoeding van EUR 350,- per maand. Daarnaast krijg je uiteraard uitgebreide begeleiding en ondersteuning van binnen de organisatie.

Resultaat
Een goed resultaat voor de stagiaire en een goed afgeronde opdracht is dat wat we nastreven.

Geïnteresseerd geraakt?
Heeft deze opdracht je interesse gewekt en wil je deze voor en met ons uit voeren? Stuur je CV met motivatie naar personeelszaken@coldenhove.com

Wil je meer informatie neem dan contact op met Hans Huiskamp, op 06-21809230 of hans.huiskamp@coldenhove.com